NEI Therapie voor Kinderen: Emotioneel Welzijn en Gezondheid

De gevoeligheid van kinderen

Kinderen zijn bijzonder gevoelige wezens. Ze ervaren een breed scala aan emoties, zowel van henzelf als uit hun omgeving. Echter, kinderen hebben vaak moeite om deze emoties op een passende manier te uiten. Dit kan resulteren in boosheid, verdriet, angst, of onzekerheid. Baby’s kunnen ontroostbaar huilen, en schoolgaande kinderen kunnen te maken krijgen met leerproblemen of gedragsproblemen. Soms leiden deze emotionele spanningen zelfs tot fysieke klachten zoals buikpijn, verstopping of hoofdpijn. Als ouder is het pijnlijk om te zien dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Jouw wens als ouder is dat je kind gelukkig is, omdat het geluk van je kind ook jouw geluk is.

NEI Therapie: Het ontdekken van onderliggende emoties

NEI (Neuro-Emotionele Integratie) biedt een effectieve en vriendelijke aanpak om de onderliggende emoties te begrijpen die deze ongewenste klachten bij kinderen veroorzaken. We maken gebruik van een biotensor, ook wel een energiemeter genoemd, om contact te leggen met het onderbewuste van het kind. In het onderbewuste liggen alle antwoorden verborgen. Het onderbewuste heeft kennis die het bewuste niet bezit. Ons doel is om de onderliggende emotie die in het onderbewuste is opgeslagen, op te sporen. Zodra we deze emotie naar het bewuste halen, kunnen we zeggen dat we de blokkade hebben geïdentificeerd. En zodra dit bekend is, kan eraan gewerkt worden, wat vaak snel resulteert in verlichting van de klachten bij kinderen.

Effectieve behandeling op afstand

Een opvallend voordeel van NEI is dat het ook op afstand kan worden toegepast, zowel voor volwassenen als kinderen. In het geval van baby’s en kinderen geef ik zelf de voorkeur aan afstandsbehandeling, waarbij een van de ouders als tussenpersoon fungeert. We maken gebruik van een foto om energetisch contact te maken met het kind, met behulp van de biotensor. Dit minimaliseert de belasting voor het kind, terwijl de behandeling even effectief blijft. Alles in ons bestaan draait immers om energie.

De invloed van ouderlijke emoties

Omdat kinderen zo gevoelig zijn, kunnen ze onbewust emoties van hun ouders overnemen. Ouders zouden kunnen denken: “Mijn kind hoeft dat niet voor mij te doen!” Maar vanwege de natuurlijke loyaliteit en liefde van kinderen voor hun ouders, gebeurt dit vaak automatisch. Het is dan ook belangrijk dat ouders openstaan voor het begrijpen van de reflecties van hun kinderen. Het is waardevol als ouders bereid zijn om naar hun eigen emotionele uitdagingen te kijken en deze aan te pakken. Als dit niet gebeurt, kan het gebeuren dat het kind de onopgeloste problemen van de ouder blijft weerspiegelen, wat kan leiden tot terugkerende klachten. Door jezelf te helen, heel je ook je kind. Daarom is het prettig als een van de ouders aanwezig is tijdens de sessie.

Wanneer kan NEI therapie bij kinderen helpen?

NEI kan effectief zijn bij een breed scala aan kinderproblemen, waaronder

 • Slaapproblemen
 • Angsten
 • Concentratieproblemen
 • Bedplassen
 • AD(H)D
 • Onzekerheid
 • Leerproblemen (dyslexie/discalculie)
 • Problemen met voeding
 • Overmatig huilen
 • Pesten/gepest worden
 • Allergieën
 • Reisziekte
 • Watervrees
 • Gameverslaving
 • Hooggevoeligheid
NEI Therapie voor Kinderen: Emotioneel Welzijn en Gezondheid - De sleutel tot het begrijpen van kinderemoties

Het kan voorkomen dat de klacht van je kind niet in deze lijst staat. Je kunt altijd contact met me opnemen, zodat we kunnen bekijken of NEI geschikt is voor de specifieke situatie van jouw kind.

Bewustwording als sleutel tot verandering

Het mooie van NEI is dat het je bewust maakt van de emoties die onder jouw klachten of problemen liggen. Als je eenmaal weet wat er speelt, kun je er actief mee aan de slag gaan. Je kunt emoties loslaten of juist gebruiken als een kans voor persoonlijke groei en heling.

Neem de eerste stap naar heling

Wil je meer ontdekken over NEI en hoe het jou kan helpen bij het bereiken van emotionele balans en welzijn? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Samen kunnen we de reis beginnen naar een gezonder, gelukkiger leven, vrij van emotionele belemmeringen.

0%
Revive yourself

Take some time.
Treat yourself.
You deserve it.

Change your energy.
Change your life.

0%
Revive yourself

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Change your energy. Change your life.

0%
Revive yourself

Take some time. Treat yourself. You deserve it.

Change your energy. Change your life.